Första advent ute i öknen!!


För 2 år sedan spenderade jag första advent i Österrike bland 2 meter snö, förra året spenderade jag första advent ute i tanzanias bush, detta året mitt ute i ingenstand i världens största sandlåda, empty quarter!
Jag Älskar Mitt Liv!!!!

sitta runt en öppen eld o lyssna när beduinen marbrok berättar om hur livet var förr när man reste runt bland sanddynorna i letan efter vatten och gräs. Lyssna på omanierna sjunga vackra sånger, röka liten vattenpipa som sprider en underbar doft av äpple o samtidigt titta upp på den stjärnrika himlen som känns så nära, nästan så man kan sträcka sig upp o ta på dem. Finns inget bättre än att vara ute i öknen, friheten, tystnaden o den känslan som spider sig i kroppen som jag inte kan beskriva. FRIHET, att känna att man har världen i sina händer!!!


Det har inte hänt så mycket på den senaste tiden, därför bloggen har varit lite tyst...
En normal vecka börjar på torsdagar när vi har våran bytes dag, gamla gäster åker, nya gäster kommer. Välkomstmöte på fredagmorgon där jag samlar alla nere vid strandrestaurangen o berättar all praktisk information om hotellet, om salalah, om oman, lite tips på egna aktiviteter om man vill hyra bil osv. Fredag eftermiddag hotell service på hotellen. Lördag utflykt till Dhofarbergen där jag berättar om ALLT, om landet, om religionen o kulturen, om kvinnorna, om omaniernas annorlunda klädsel, info om den underbara sultanen osv. Söndag övernattnig i öknen, måndag eftermiddag efter man kommit tillbaka från öknen hotellservice. Tisdag, snorkelutflykt till mirbat där vi spenderar en hel dag på stranden o under ytan. Onsdag LEDIG!
En typisk vecka för mig :)

En sak som dock har hänt som har gjort mig väldigt ARG, är att vi har haft besök av några småskitar som har brytit sig in i vårat hus medans vi varit borta och tagit 2 kameror, en ipod o massa pengar. Inte nog med det så har de jäklarna försökt ta sig in ännu en gång. Det är inte sakerna som har försvunnit som gör mig arg, utan att de har varit INNE I VÅRAT HUS. Skulle inte förvåna mig om de luktat på våra underkläder också... Nu har våran underbara, hjälpsamma agent äntligen fått tummarna loss ur rumpan och ska äntligen installera larm till huset. Polisen här nere e ju inte heller de mest hjälpsamma, jävla latmaskar hela högen....graaah!
Förutom det så hade vi en liten hemma fest för ett par dagar sedan och då lyckades min kamera på något vänster försvinna... Trodde verkligen oman hade låg kriminalitet, men tydligen INTE! Så nu har ingen av oss kameror. 
Så mamma o pappa, ni vet vad jag önskar mig i julklapp... hehe ;)