Guide Dubai

Oj jag har nästan glömt bort att jag har en blogg, det beskriver nästan hur mycket jag har haft att göra sedan jag kom tillbaka till Dubai.... hahah! Både positivt och negativt!

 

Två månader har gått av säsongen och jag säger det ännu en gång. Tiden har aldrig gått så snabbt som det har gjort än så länge. Ordspråket stämmer verkligen, att tiden går snabbare ju äldre man blir. Skrämande!

 

Men jag älskar verkligen livet här i Dubai, nästan lite för mycket om jag ska vara ärlig och det skrämmer mig. Älskar att köra igenom staden under solnedgången och det vackra skimret som täcker de häftiga skyskraporna som pryder Sheikh Zayed Road. Älskar alla dessa människor som flockas till denna del av världen, över 200 nationaliteter bor i denna underbara stad. Älskar att inget är omöjligt och man är aldrig uttråkad, snarare tvärtom, man blir utmattad av att det finns för mycket att göra. Mer förälskad blev jag nu under nationaldagen och när Dubai fick reda på att de ska arrangera Expo 2020. Staden går in för allt till 100 % och ska något firas så firas det fan med stil!!!!!

 

Under November har jag haft fint besök av först min lilla söta Emma som tog paus från studierna för att uppleva Dubai på bästa sätt med VIP partys, shopping, strand häng och jag tror även det var kärlek vid första ögonkastet för henne ;) eller vad säger du gumman min?!! haha! Efter det var det tid att välkomna släkten då pappa fyllde 60 år. Hela 12 personer kom ner för att äntligen ta del av denna delen av världen och äntligen har de fått en uppfattning om vad Dubai handlar om. Så många förutfattande meningar som jag hoppas har ändrats till det positiva!!! Under den veckan firade vi pappa med många fina middagar, shopping, katamaran utflykt längs Dubai kusten som slutade med regn och sandstorm, men vi hade det trevligt ändå med våra hembrända drinkar... haha! Blev även ännu ett trevligt besök upp i Burj Khalifa, världens högsta byggnad! Efter de två veckorna var jag mer än utmattad men fy tusan vad kul det har varit!!

 

 Nästa besök bli i Januari när min fantastiska gamla chef och vän, Anna-karin kommer på besök och även min bästa vän Lina med hennes söta lilla Minna och Puffe kommer :) Längtar!!!

 

 Annars fylls dagarna med en massa, massa jobb och dagarna flyger förbi snabbare än sanden ute i Empty Quarter. Denna vecka har jag haft Abu Dhabi på schemat vilket medför många bilturer fram och tillbaka och även Abu Dhabi City tour som jag verkligen älskar att köra då vi besöker huvudstadens höjdpunkter, Sheikh Zayed moskén, den tredje största moskén i världen, utsiktsplatsen från Etihad Towers med en överväldigad utsikt på 300 meters höjd där man får beskåda världens nästa dyraste hotellbyge, Emirates Palace, sheikh palatset och Abu Dhabis vackra kustlinje. Jag visar även adrenalin ön Yas Island där vi har Ferrari world och Formula ett banan :) En underbar tur där jag får göra det jag är bäst på att, nämligen att snacka i timtals i mikrofonen om detta fascinerande och annorlunda land!

 

Jul och Nyår närmar sig med stormsteg, det är ju redan andra advent. Jag har självklart 0 julkänsla och det gör mig lite ledsen. Har dessvärre dåliga förhoppningar på denna jul eftersom jag inte har någon Emma, "bumsi" som kan styra upp det.... Jag får hålla mig till nästa jul då jag förhoppningsvis får möjlighet att fira min första jul hemma på jag vet inte hur många år. Tror jag firade jul hemma sist 2007 om jag inte mins helt fel...... shiiit, fy skäms på dig Louise..... Men nästa år måste jag verkligen fira med min underbara familj, och nyår vill jag fira med mina fantastiska vänner och min 12 slaget kyss ska så klart bli med min dansk som väntar tåligt på mig där hemma ;) hahaha!!!!

 

Ledig dag med Anna!!
 
Drinkafton på Burj Al Arab :)
 
Smile :D
 
Nationaldagsfirande
 
Burj Khalifa är blå vid vinsten av Expo 2020
 
Utsikt från Etihad Towesr i Abu Dhabi, på bilden syns världens näst dyraste hotellbygge, Emirates Palace!
 
Abu Dhabi VS Dubai???
 
Dubai Marina <3
 
Pappsen fyller 60 år! <3
 
Jag och mammsi <3
 
Brorsan och Lovisa nyförlovade <3 <3 <3
 
underbar dag, vem bryr sig om sol när vi lyser upp hela båten ändå!!! haha
 
 
Team dag i Abu Dhabi! Ferrari world där vi åkte världens snabbaste bergodalbana, från 0-240 km/h på 4 sekunder...hahahha!!! Vattenland på Yas Island water world och middag i Capital Gate på 18 degrees, världens mest lutande byggnad!
 
Emma får ta del av nattlivet på Armani hotel
 
Anna och Jag på 4 Point By Sheraton
 
Mina fina kollegor :)
 
 
 
Sheikh Zayed Road
 
God Jul från Barasti Barasti ;) haha