Santorini <3

Jag trodde jag hade sett världens vackraste plats tidigare.

Först va det Tanzania, sen va det Cypern o sen va det helt plötsligt Oman. Men jag måste erkänna att jag ändrar mig igen. Santorini är verkligen den vackraste platsen på jorden. Överallt på ön, var man är befinner sig så så ser man havet och ändå ut till horisonten. Varje liten by har små mysiga gränder, vit kalkade väggar, blåa dörrar och fönster. Huvudstaden Fíra och den berömda staden Oía kan jag inte ens beskriva med ord. De är sååååå vackra! städerna häftar sig fast på klippkanten likt en häftmassa, ibland tror man att de ska lossna och ramla ner i havet. I Oía kan man njuta av en solnedgång i världsklass och stämningen på hela ön är så romantisk. Var man än befinner sig utstrålas alltid en sådan romantisk stämning. Jag håller på att få panik, här skulle jag varit om 10 år när jag gifter mig, inte nu när jag e singel...hahh! Men som tur e så har jag min kollega Amina och tre danska kollegor från Bravo Tours som jag får krama av mig på ibland :)

Ni som känner mig vet att jag behöver närhet och kramar minst en gång om dagen så om jag helt plötsligt inte hör av mig så har jag hoppat från den högsta och mest romantiska klippkanten här på ön..heheh!

Något som också fascinerar mig när det gäller Santorini är all den historia som finns under 30 m av aska som ligger som ett täcke över ön. För 4000 år sedan fanns den minoiska kulturen här i staden Akrotiri där människorna i staden är samma typ utav människor som idag. De hade 3 vånings hus, de hade rinnande vatten, badkar och toaletter inne i husen, de drack vin och öl. kvinnorna sminkade sig och använde högklackade skor, männen byggde båtar och seglade fram och tillbaka till Egypten och bytte åt sig varor. Allt detta för 4000 år sedan....Detta tycker jag e helt otroligt, svårt att förstå, därför det fascinerar mig så mycket. Varför va jag inte intresserad av historia under gymnasiet, då hade jag fan fått MVG. (Ja, jag vet Patricia att du va den ända som fick det) hahah!

Santorini är något speciellt, en unik ö som jag tycker vore väldigt konstigt om våra gäster inte skulle tycka om....
Har nu varit här i 1 ½ vecka och vi är redan klara med allt, och vi har ytterligare 2 veckor innan gästerna kommer, nästan för länge. Bravo Tours som vi delar kontor med får sina gäster idag, jag vill också ha :)
Men sen samtidigt är det bra för vi kan studda ännu mer historia och fakta om Santorini. Vi kommer va proffs när gästerna kommer.... :D wohoo!!