Sista säsongen som guide....

Igår fick alla mina kollegor reda på vart de ska spendera sommar säsongen 2014. Första gången som jag valde att inte söka vidare efter vintersäsongen och det kändes gått nock konstigt att inte få reda på vart jag skulle spendera de kommande sex sommar månaderna. Nästan så att jag för några minuter ångrade att jag inte sökt vidare. Men sen kom ljuset upp till mig och jag kom på varför jag valt att inte söka vidare. Jag ska ju hem och starta ett nytt kapitel i mitt liv med min framtidda man. Bara tanken på det gör att jag inte ångrar att jag sökte vidare.

 

Efter sju år på resande fot runt om i världen, från att ha lärt mig danska på Kreta för det lilla men väldigt generösa Öster Lindet Rejser, till party ön Cypern och Ayia Fucking Napa, de Österrikiska Alperna, volontär arbete mitt ute i den afrikanska bushen där man duschade för hand med uppkokat vatten två ggr i veckan, till paradisön Santorini i Grekland, två vintrar i öknen och bland kamelerna i Oman, till helt plötsligt hoppa till andra sidan världen där två års studie stod på schemat i Auckland och Nya Zeeland. För att sedan hoppa tillbaka till öknen och världsrekordernas stad, Dubai där två ytterligare vintrar lockade lilla mig som älskar allt annorlunda! Men den mest intressanta säsongen har ändå varit i Turkiet och Marmaris där jag träffade just min underbara dansk som tog mig med storm. Att han skulle vara den som fick hem mig hade jag aldrig anat.

 

Det kommer bli otroligt svårt att lämna mitt älskade liv bakom mig, kan verkligen inte beskriva med ord vilket underbart jobb jag har haft de senaste åren. Så mycket som jag har fått lära mig om olika kulturer, religioner, världshistoria och så mycket som jag har fått sett. Fattigdom och elände i Tanzania, men trots det, otroligt glada människor som verkligen vet hur man uppskattar livet och att det är en välsignelse att få leva. Till människor som däremot inte uppskattar livet för fem öre och super ner sig bland Ayia Napas galna och vidriga bargata, till oändlig rikedom i Dubai där pengar kastas runt som om det inte har någon betydelse alls.

 

Mitt nästa kapitel i livet blir först och främst att försöka förstå att jag faktiskt ska resa hem och att jag inte bara är hemma för två veckor, jag ska verkligen hem och börja om på ruta ett med allt som det innebär. Hitta jobb, hitta bostad och börja betala räkningar, men all service som man vant sig genom åren kommer också försvinna, som att tanka bilen själv, jag har ju nästan glömt hur man gör och packa matkassorna i matbutiken själv, vad jobbigt!!!! Hahah!

 

Ni där hemma måste lova mig att ni har tålamod med mig, för jag kommer med alla säkerhet klättra på väggarna efter ett par veckor J Men i det stora hela så ser jag verkligen framemot att börja mitt nya liv och innan dess ska jag se till och njuta av varje sekund av min sista säsong som guide i Duabi!!!!!

 

 Team DXB i Miracle Garden
 
 Nyårsfirande
 
Souk Madinat