uppdatering av Sicilien livet <3

Att Resa är att leva!

 

När jag anmälde mitt intresse till reseledarutbildningen Service & Co vintern 2006, trodde jag aldrig att jag skulle komma att göra 10 säsonger som guide, och att jag nu ska in på min 11.e. Vart tusan tog åren vägen? Dessa åren sen jag lämnade gymnasiet till idag känns som en ända lång, underbar och händelserik resa. Detta livet har format den jag är idag. Kan medge att jag är långt ifrån den person jag var under gymnasiet. Men det hoppas jag att alla är, meningen med livet är att ändra sina planer, sitt tankesätt, sin personlighet, att växa med livet!

 

Säsongen i Italien och på Sicilien är över om fem dagar och jag har aldrig varit med om så mycket förändringar under en och samma säsong. Från att vara ett skört team de första månaderna till att nu vara ett starkt och glatt team med mig i spetsen och mina söta kollegor Caroline och Sara. Sicilien har varit en säsong med mycket jobb, framförallt med utflykter och konstiga gäster som framfört de mest underliga och konstiga kommentarer. Jag slutar aldrig att förvånas över gästers beteende, och om jag tänker tillbaka till min första säsong 2007 så har gästerna idag 2014 blivit oerhört kräsna och tyvärr lite för bittra... Vad hände med att uppskatta nya kulturer, nya miljöer och istället för att klaga över lokalbefolkningens levnadsätt, i stället njuta av det som är annorlunda för en vecka av alla årets veckor man spenderar hemma i sin trygga vardag med sitt svenska bryggkaffe, sin mjuka säng och sitt rena dricksvatten i kranen. Men trots dessa resenärer som tyvärr lägger sig på minnet så ska jag absolut inte glömma alla underbara resenärer som man mött under årens lopp som verkligen njuter av allt som är annorlunda och som visar sin uppskattning, och som man möter på destination efter destination!!

 

Sicilien är en fantastiskt vacker ö som jag mycket väl skulle kunna tänka mig att komma tillbaka till sommaren 2015. Livet här på ön är så avslappnat, det går inte att stressa för inget går snabbare bara för att man höjer rösten eller att pulsen ökar. Mottsatsen till livet i Dubai och det är just den kontrasten som behövs för att man inte ska tröttna på detta jobb.

 

Men om fem dagar när jag landar på Dubai flygplats kommer jag att känna den känslan som jag alltid får när jag är i Förenade Arabemiraten, jag är hemma! Älskar det landet så otroligt mycket, den annorlunda kulturen, levnadssättet, den mångkulturella befolkningen från hela världens hörn, shopping i världsklass, skyskrapor, barer, nattklubbar, öken, kameler och välrakade och fräscha män i en rolig klänning :) Ja, allt är annorlunda precis som jag! Denna vinter kommer bli extraordinär då min galnaste och finaste Tilda kommer att bo i Dubai och ha sitt nya spännande liv utanför chartervärlden. Vi kommer ha galet kul tillsammans!!!!

 

Vad som händer efter denna vinter säsong får vi se, kanske blir jag där, kanske tillbaka till Sicilien eller kanske tillbaka till skolbänken i Köpenhamn! Vi får se vart vinden bär mig!!!

 

 
Min bästa vän, Snoopdog
 
Vackra Modica
 
Svarta Catania
 
Team Sicilien <3