Guide Dubai

Det finns ingen stad i världen som kan jämföras med Dubai! Ta chansen och upplev denna häpnadsväckande plats med din reseledare!

Under dagen kommer du att ta del av information som kan kännas långt ifrån din vardag, då Dubai är en av världens rikaste städer med världsrekord av alla dess slag. Vi besöker den världsberömda Palm Jumeirah, världens största konstgjorda ö med formen som en gigantisk palm där lyxiga hotell och villor pryder palmbladen.

Dubais nyaste område, Marinan är fylld med fascinerande skyskrapor, lyxiga båtar och kostsamma bilar, som får dig att tappa hakan. Vi upplever Marinan på bästa sätt genom en mysig båttur längs med kanalen som sträcker sig igenom skyskraporna.

Vi kommer att pricka av ännu ett världsrekord när vi stannar till vid världens enda ”sju stjärniga” hotell, Burj Al Arab, där du kan ta vackra bilder över detta segelformade lyxhotell. Vi åker sedan vidare till Dubai Mall, världens största shoppingcenter med 1,200 butiker, undervattens zoo, isrink och mycket mer. Höjdpunkten på dagen är när du får beskåda det vackra fontänspelet med en ofattbar musik och ljus effekt som lämnar alla tårögda av förtjusning. Här finner du även Dubais hjärta, Burj Khalifa, världens högsta byggnad som sträcker sig 828 meter upp i luften.
 
Mmmmm, låter det lockande? Se då till och boka din resa till DUBAI NUUUUU!!!!!!!

Som ni nu säkert förstått så har jag äntligen kommit fram till mitt älskade Dubai, och det känns bättre än vad jag någonsin hoppats på. Känns ärligt talat som jag aldrig lämnat denna staden, även om jag har varit borta i sex månader. Det ända som ändrats är att några nya skyskrapor är färdiga, några uppdateringar på världsrekords fronten, lite nya namn på byggnader osv. men i det stora hela, det samma :)
 
Vi bor i nya lägenheter, bara ett stenkast från där vi bodde förra året, så istället för 1 minuts promenad till Mall of Emirates så har vi nu 5-10 min.... Inte helt fy skäms om jag får erkänna det. Lägenheterna är faktiskt ännu finare än de gamla, tro det eller ej!

Vårt team denna säsongen är Jag och Tilda som var här förra säsongen, tre nya töser, Anna, Lisa och Anna. Ja precis, två Anna :) Fem söta och fina töser som kommer göra Dubai farligt!!!

Våra gäster ankommer den 22.e Oktober, så fram till dess är det mycket som ska hinnas med, pärmar och all information ska uppdateras, Abu Dhabi ska pluggas in och framförallt de nya töserna har mycket att läsa och lära om landet och städerna! Men det kommer bli bra! Min rundresa början inte förrän i slutet av Januari så jag har gått om tid att förbereda mig inför den resan!

Kommer även få många besökare denna vintern från familj och släkt som ska med och fira pappas 60 års fest, vännerna Emma, A-K, Lina med familj och kanske min fina Katarina från Nya Zeeland :) längtar att få visa dem min underbara stad!! Hoppas även få besök från min fina, underbara dansk som jag saknar otroligt mycket.

Livet är allt spännande när man tänker efter, man vet aldrig vad ödet har planerat för en och vart man kommer att hamna inom de närmsta åren. Tycker på ett sätt att livet borde skruva ner en växel, ibland går det allt för snabbt, slow down!!

Vill även nämna min bästaste bästis, Malin som i helgen vann ännu en GULD MEDALJ, stort grattis vännen min!

Nu ska jag återgå till pluggandet, ha en bra dag och Eid Mubarak :)
 
 Team UAE 2013/2014