Dubai <3

Jag skäms så dålig jag är på att skriva i min blogg. Men sen samtidigt så känns det som att det inte behövs längre då alla kan följa ens liv via facebook, Instagram, Snapshat, Viber och Whatsapp... Inte konstigt man inte har tid med en blogg som tar minst 20 min att skriva..,...Men att skriva betyder på ett vis 1000 ggr mer än att bara lägga upp en bild som kan tolkas på många olika vis.

 

Min 11.e säsong och min tredje säsong i Dubai är nu officiellt över. Det har varit en väldigt speciell säsong på många sätt och vis. Från en hektisk period mellan oktober - december med två fulla flyg och ett utspritt team på 4 kollegor i Abu Dhabi och Al Hamra. Till att helt plötsligt endast ha ett flyg i veckan och två kollegor. På endast ett par månader har man gått från att vara extremt stressad till att nu nästintill vara uttråkad, ingen action jobbet längre.... 

 

Men jag borde kanske passa på att njuta av denna lugna tid medans jag kan för om två veckor börjar ett nytt kapitel i mitt liv. Ett kapitel som jag har längtat oerhört över,  ett kapitel som jag alltid har strävat efter och nu äntligen har jag kommit dit. På bara tre veckor har allt gått som på smort och jag har nu skrivit på kontraktet för Meeting Point. Solresors lokala agent som jag har jobbat med på många olika destinationer runt om i världen. Ett internationellt känt resebolag som är lokaliserade från Mexiko, flertal länder i Europa, Mellan östern och Asien. Detta innebär att jag från och med nu kommer att bo i Dubai hela året och inte bara sex månader åt gången som tidigare. Att jag i år kommer att få uppleva denna fasansfulla värme som alla har varnat mig för. 100 % luftfuktighet och 55 graders värme. Jag längtar om jag ska vara ärlig då jag hellre svettas än fryser... haha! Men bara tanken på att jag ska få tjäna mina vuxenpoäng som jag vid 27 års ålder ligger väldigt minus på medans alla andra ligger plus på. Vuxenpoäng som innebär att betala hyra, betala sin egen telefon, kanske ta ett lån till en bil, ha ett ordentligt jobb från 9-18 där man kan stänga av jobbet när man lämnar kontoret, ingen service telefon 24/7, ledig fredagar som här nere räknas som helgdagen och den dagen då alla njuter av någon av Dubais alla friday brunch ställen :) Men det bästa är att jag nu äntligen kommer få tjäna bra med pengar (skattefritt till och med) och min lön kommer vara i den lokala valutan vilken innebär att jag nu inte kommer förlora flera tusen i månaden pga. stigande kursen.

 

Min tjänst är key account executive vilket kan förklaras på ett enkelt sätt att jag är mellanhanden mellan olika europeiska resebyråer och deras operativa tjänst på plats i Dubai. Vilket är en otroligt viktig tjänst då dessa är kärnan av företaget och om jag ska vara ärlig så skrämmer det skiten ur mig då jag inte är 100 säker på vad jag egentligen ska göra. Men dom tror på mig och jag om någon kan jobba hårt så jag ska allt göra dem stolta!!!!

 

Har också skrivit på kontrakt för mitt nya boende i det hetaste och trendigaste området i Dubai, nämligen Dubai Marina. Mitt absoluta favorit område i Dubai. Jag hyr ett rum i en trerumslägenhet där det bor bla. en brasiliansk, en fransk och en rysk tjej. Vi delar på två badrum och kök. Men jag har mitt egna rum med ett stort panoramafönster ut mot Dubai från 49.e våningen, min egna kingsize säng, tre garderober, tv, sminkbord osv :) så jag har allt jag behöver! I byggnaden finns även pool och gym som jag har tillgång till! Men just att få bo i Marinan innebär att jag har gångavstånd till stranden, promenadstråken med restauranger och caféer, gångavstånd till Metron och spårvagnen! Perfekt det vill säga :)

 

Men innan mitt nya kapitel börjar så ska jag hem på semester till mitt underbara Svealand och Malmö. Reser hem i morgon, på min mammas födelsedag och kommer tillbaka till Dubai den 12.e April :)

 

 Familjemiddag med mian två kollegor Rami och Ahmed. Fisk och Skaldjur på egyptiskt vis! Mums!
 
Utsikten från mitt nuvarande hem i Ras Al Khaimah, Al Hamra!
 
Dubai Marina <3
 
 
 
Jag och mina töser Tilda och Katrina på Dubai World cup
 
Dubai World cup, World's richest horse race
 
 
Some fun in the sand
 
Gaseller
 
två galningar :)
 
avskedsmiddag för mina sötnosar Carro och Sofia :(