forsta skoldagen pa AUT i Auckland

Vem hade kunnat tro att jag skulle go upp for trapporta pa AUT...Just de trappor som jag kollade in i deras katalog for 5 ar sedan. Kommer ihag forsta gangen jag oppnade upp deras sida i katalogen 2006, samma ar som jag skulle ta studenten fran Jorgenkocks gymnasiet i Malmo. Redan da visste jag att nagon gang i framtiden sa ska jag plugga utomlands och det hade ju sa klart varit supper haftigt omn det hade varit pa Nya zeeland. Men arligt talat trodde jag aldrig att jag skulle vaga ta steget och flytta till andra sidan jordklotet for att plugga i 2 ar. Nu nar jag ar har kan jag inte se mig plugga nagon annanstans an i Auckland och pa AUT. Allt kanns for bra for att vara sant.... Nar ska nagot ga fel, nar ska jag sluta fa det jag vill ha? Det kan inte flyta pa som jag sjalv vill utan att nagot gar fel???? Nu ska jag nog inte saga for mycket, jag kanske inte klarar min utbildning... (peppar, peppar ta i tra att jag orkar plugga i 2 ar, och framforallt nar det ar engelska)

Forra veckan, torsdag till sondag har vi varit ut pa en roadtrip runt nordon. Vi skulle ju egentlign flugit ner till sydon men pga jordbavningen fick vi halla oss har uppe. Vilket inte var sa daligt det heller for fy tusan aaaaa vackert det ar so fort man kommer utanfor Auckland. Har aldrig varit med om nagot liknande. Det sa gront och rent sa att det nastan gor ont i ogonen. Landet ar verkligen sagolikt. Jag har som sagt varit pa manga vackra platser runt om po jorden. Men jag masta ta tillbaka allt jag har sagt tidigare. NYA ZEELAND ar det absolut vackraste landet! Det ar svart att forsto att moder natur har gjort allt detta. Vi har hunnit med river rafting, ska papekas att vi akte ner for varldens langsta vattenfall ionom forsranning, hela 7 meter ner med en gummibat som lyckligtvis slog runt nar vi kom ner fron fallet. (vilket inte hander sa ofta, so vi hade tur...hahah)  Vilken upplevelse det var och sikken adrenalinkick man fick :) Vi hann ocks[ med fallskarmshoppning fran 15.000 feet, ca 5000 m varav 1 minuts fritt fall. Fick till och med ha syrgasmask for att vi flog so hogt upp. Den kanslan man fick nar man hoppade ur flygplanet gar inte att beskriva. Det var sa maktigt och coolt sa att man hann inte bli radd. Man bara foll, foll och foll tills man fallde ut fallskarmen. Fick dock lite lock for mina redan smatt skadade oron men det haller po att slapopa nu. Men mamma o pappa, det va vart det, lovar ;)
Vi har ockso akt Luge ner for ett berg. Luge kan beskrivas som en ladbil i plast. Man aker upp med en kabinbana och sedan kor man ner for berget till sma sittliftar som sedan tar upp en igen! Vi har aven varit ute med en tre segels katanaran runt Coromandel halvon. SJUK VACKERT det med!!!!!!  Sa vi har hunnit med en hel del pa 5 dagar. Men nu ska pengarna sparas till skidresan pa sydon om ett par monader :)

Idag hade jag min forsta undervisning. Business communication och pacific rim destinations. Tva jatte bra klasser som jag kommer att tycka om. Vi har dock nagra examens redan inplanerade inom de narmsta 4 veckorna. i Pacific rim destinations ska vi skraddarsy en resa runt Nya zeeland for mig och en valfri person. Vi "far" $ 100.000 och for dem ska vi bo, ata ocvh uppleva hela Nya zeeland i 17 dagar. Vi ska gora ett helt fullspackat schema och uppge varfor man reser till en viss by, vad ska man gora dar och vad kan man uppleva pa vagen. Vart ska man bo i den byn och vart ska man resa efterat. Alla 3 olika boende former ska vara med, 3 olika fardmedel och ett tema for just migt och min valfria person. Ser riktigt mycket fram att gora denna uppgiften da det ar precis detta jag vill halla pa med i framtiden :) wohooo!!!! Oooh allt kans saaaaa bra!!!!

Forutom business communication, pacific rim destination sa kommer jag att lasa Tourism Principles och costumer service and selling. Dessa 4 amnen laser jag denna terminen sen 4 nya termin nr 2. Totalt ska jag lasa i 2 ar for att fa diploma in tarvel and tourism. Sen kan jag fortsatt ett tredje ar om jag vill ha en degree. Mern det tror jag inte, vill hellre borja jobba efter dessa 2 aren.