Studier på Nya Zeeland - olika kulturer

det finns otroligt många olika kulturer på Nya Zeeland, men framförallt i Auckladnd. Jag har aldrig varit i en mer mångkulturell stad än Nya Zeelands största stad....

Ankommer du till Auckland och tar en promenad inne i staden så kan man tro att man har flugit fel och landat i någon storstad i China, Japan eller Korea. Själv kan jag inte riktigt se skillnad på dem än men en sak vet jag vad dom alla har gemensamt, alla bär dessa stora svarta glasögon utan GLAS.... rätta mig om jag har fel men detta måste vara det mest korkade mode jag någonsin upplevt. varför gå runt med stora glasögon utan glas? försöker  dom se smartare ut eller vad är poängen?

En annan kultur som finns i Auckland är pacific islanders som kommer från Samoa, Tonga, Cook island, Fiji osv och vad dom har gemensamt förutom att dom är större än alla andra (inget ont menat, men man ska inte bråka med dem) men framförallt dom från Samoa, dom bär alltid en blomma i håret, olika färger, kvalitet och form men det symolyserar lite att dom är från Samoa... Innan jag lärde mig mer om kulturen i Nya Zeeland så trodde jag att islanders och maori var samma sak, men frågar du en islander om dom är Maori, då jäklar får du börja springa och samma tvärtom.... STOR skillnad på islander och maori...

Maori kulturen är den absolut specialla av dom alla eftersom det är dom som var dom första att sätta sina fötter på Nya Zeeland.... Åker man upp till norra delen utav landet så ser man många med en typiska maori tatuering med en utsträckt tunga, hela huvud och till och med hela kroppen full med tatueringar.... Älskar den traditionen!!!

Idag är det tisdag och efter en någorlunda märklig helg så är nu allt tillbaka som vanligt och jag känner mig mycket bättre!!! wohoo!!!! Älskar att jag numera kan snacka när som helst och helt gratis med mina älskade vänner där hemma, tack Viber :) Skönt att vet att jag alltid kan vända sig till dom som känner mig bäst vid svåra situationer!!! Älskar er mina töser!!!