Bye Bye reseledaryrket

ja gud vad tiden rullar förbi, allt för snabbt enligt mig. Som jag har skrivit tidigare så hinner jag inte njuta utav alla mina upptäcktsresor runt om på våran jord.

Igår satt jag hemma hos wider i vellinge tillsammans med Malin och drack öl o åt ballerinakex. Shit så goda dom små chokladfyllda kakorna är :) Vi satt o snackade gamla tider o gick igenom gamla skolkataloger från herrestorp 6-års till 9.an... hahah sikka tider det va, o vad kul man hade under den tiden. Nästan så att man saknar tonåren (eller inte) Sikka fester vi hade i vårt gamla fina hus i vellinge, vilka minnen man har från innebandyn, gothia cup i Gbg, valborgstivolit vid sunds, alla galna utflippade fester på Strandbaden o alla fester man har haft på gröningen. Man tog ju inte det lugnt precis... När vi gick igenom katalogen o granskade person efter person så inser man att det har gått väldigt bra för vissa och lite mindre bra för andra. Dom man trodde skulle göra bort sig, har gjort bort sig och nördarna som levde i sin bok har lyckats otroligt bra. var va jag någon stans? jag va ingen nörd o ingen tuffing. Hmmm i vilken grupp placerar man mig i? Även om jag hängde med "de tuffa" så kände jag mig inte som dem.... Men jag tycker mitt liv har gått väldigt bra ändå. Skulle inte vilja ändra på något. Det är nog inte många som inte skulle vilja ändra något från sitt förflutna. Jag har ALLTID gjort det jag velat och så kommer jag fortsätta!!!

Nu är officiellt min reseledar tid över (för nu). Måste säga att jag redan saknar livet ute på destinationerna. Man träffar sååå många underbara människor som man fortfarande nu, 4 år senare har kontakt med (Tack facebook). Människor och gäster som har påverkat en så otroligt mycket som man inte förstod då. Det går inte att förklara varför man älskar yrket reseledare. Alla tror att det är en dans på rosor, men det är det verkligen inte. Den som inte har jobbat som reseledare kan aldrig förstå hur mycket skit man får stå ut med. Men sen finns det så mycket mer positivt som gör att man glömmer bort alla de idioter till gäster som har fått en att fälla en tår eller två.  Saknar alla min underbara kollegor som man har haft genom tiderna. Från danska Trine, kimmie, maria o Dine till svenska töser som A-K, Tine, Linnea, Klara, Amina, Elin, Britta, Cissi, Sofie, Ja listan kan bli hur lång som helst. :'( blir nästan ledsen nu när man tänker tillbaka på sina år.... SNYFT! NÄ, sluta Louise!!!!



Men sen har jag ju mina underbara kompisar här hemma i SWE som alltid tar hand om mig när jag kommer hem! Älskar er mina små sötnosar <3 Det händer så mycket här hemma just nu, får ju lite smått panik. De skaffar sambos, köper hus, gifter sig, skaffar barn...graaaah jag lever sååååå långt ifrån det man komma! men jag e otroligt stolt över er tjejer ska ni veta, jag kommer ifatt en vacker dag ;)


 

Nu har jag varit hemma i 9 dagar och jag klättrar redan på väggarna. Det är inte lätt att bestämma in en date när alla jobbar om dagarna. Men jag har ändå lyckats träffa alla o tagit en massa fika efter den andra och till o med hunnit bli full o festat loss på KB. jag har även sagt hejdå till Solresor och bjudit på torta som tack för alla underbara säsonger! :) Dit kommer jag igen definitivt om ett par år. Vet precis vilken tjänst jag vill ha på kontoret, så se upp!!!! snart kommer jag ;)

Snart bär det av mot Nya Zeeland och mina studie på univeristy of techology, och diploma in travel and tourism! Längtar så otroligt mycket men nu är jag riktigt nervös. Pengarna är fixade, boendet betalt, läkarintyget gjort och nu är det bara CSN pengarna jag väntar på :) sen bär det av minst ett år till världens vackraste och vänligaste land, enligt många!

Den 11.e feb kl 22.50 flyger jag från Köpenhamn till bangkok och sedan vidare till Auckland. Total restid 24 TIMMAR. snacka om att jag kommer vakna upp på andra sidan jorden med både sommar klimat, + 11 timmar på klockan, vänstertrafik och helt plötsligt engelska som första språk. Inte grekiska, spanska eller arabiska. utan nu kan jag ÄNTLIGEN förstå vad alla runt om mig säger! Blir riktigt skönt!

Jag kommer självklart blogga längs min resa på andra sidan jorden så önska mig lycka till och glöm inte att lämna en söt kommentar innan ni byter sida ;)